Test jezelf: Heb jij het in je?


Vraag 1/18
Voor een toets op je school krijg je een case voorgelegd met erg veel informatie. Niet alle informatie is even relevant en er staan veel onzinnige details in. Aan jou wordt gevraagd de kern van het probleem samen te vatten. Hoe zou je jezelf omschrijven in deze situatie?
Vraag 2/18
Je kunt kiezen uit een aantal bijbaantjes. Wat past het beste bij jou?
Vraag 3/18
Hoe zouden je vrienden je omschrijven?
Vraag 4/18
Vakken als ‘Statistiek’, ‘Wiskunde’ of ‘Management & Organisatie’, ..
Vraag 5/18
Wat is het volgende getal in de reeks 144 - 73 - 14 - 8 - 236 - … ?
Vraag 6/18
Bij een vereniging met 1500 leden ben je lid van de commissie die de website verzorgt. Welke rol vind jij het meest geschikt voor jezelf?
Vraag 7/18
Je moet een werkstuk maken met een groepje medestudenten. Jullie verdelen het schrijven van de verschillende hoofdstukken. Het is de bedoeling dat je informatie verzamelt en het stuk zelf schrijft. Op internet vind je een artikel dat voor een groot deel overeenkomt met jouw opdracht. Je komt in tijdnood en je zou dit artikel kunnen inleveren. Wat doe je?
Vraag 8/18
Je werkt in een gameshop en vandaag begint de uitverkoop. Je baas heeft gevraagd een bord te maken en jij maakt een groot bord: 4 voor de prijs van 2. De verkoop van de games verloopt ineens supergoed. Halverwege de dag kom je er achter dat het 3 stuks voor de prijs van 2 had moeten zijn. Je baas heeft jouw fout niet opgemerkt. Wat doe je?
Vraag 9/18
Een klasgenote doet erg lang over haar studie. Ze heeft moeite haar scriptie op tijd af te krijgen. Haar docent matst haar. Hij geeft haar een 6, ook al was haar scriptie niet af. Ze vertelt je dit in vertrouwen en zegt dat ze veel meer studenten kent die zo hun studie afronden. Wat doe je?
Vraag 10/18
Je bent verkeersregelaar op de weg naar de ingang van een evenement. Je hebt de opdracht gekregen om geen auto’s door te laten omdat ze anders de ingang blokkeren. Ze moeten omrijden en verderop parkeren. Er stopt een auto met een gehandicapte man, die er toch door wil. Hij heeft geen gehandicaptenvignet.
Vraag 11/18
Je internetaansluiting was defect. De monteur kwam langs en heeft het gerepareerd. Na 2 dagen belt het internetbedrijf om te vragen of alles naar wens is verlopen. Wat vind je hiervan?
Vraag 12/18
Je werkt als ober op een terras. Een van de klanten van je collega-ober zit geïrriteerd naar je te wenken. Hij is duidelijk ontevreden. Wat doe je?
Vraag 13/18
Je hebt vast wel iemand in je omgeving die niet precies weet wat jouw opleiding inhoudt, een oma, buurman of kennis. Hoe vertel je wat je doet als zo iemand daarnaar vraagt?
Vraag 14/18
Vakken als ‘Nederlands’, ‘Engels’ of ‘Presentatietechnieken’ …
Vraag 15/18
Mijn schrijfstijl kan het best omschreven worden als …
Vraag 16/18
Je bent net lid van een sportvereniging en je hebt besloten deel te nemen aan de sponsorcommissie. De sportvereniging heeft plannen voor de verbouwing van hun pand en heeft veel sponsors nodig. Wat past bij jou?
Vraag 17/18
Welke woorden passen bij jou?
Vraag 18/18
Aan het einde van je middelbare school oriënteer je je op een beroep of studie. Hoe doe je dat?