OVER DE NBA IMPACT CHALLENGE

De NBA Impact Challenge is een arbeidsmarktcampagne gericht op havo/vwo-scholieren bovenbouw en eerste- en tweedejaars hbo-/wo-studenten in de financieel-economische studierichtingen. Als onderdeel van de NBA campagne “Accountancy, iets voor jou?”, ervaar je tijdens deze accountancy challenge zelf hoe dynamisch het accountantsberoep is.

Gedurende een kick-off van 2 uur maak je eerst kennis met één van onze NBA-ambassadeurs én het beroep. Na de introductie ga je aan de slag met een eigentijdse accountancy casus. Hierbij worden vraagstukken en dilemma's voorgelegd waar een accountant regelmatig mee te maken krijgt. Via het online dashboard word je vervolgens door NBA-ambassadeurs gecoacht en beoordeeld. De beste teams worden uitgenodigd om tijdens de landelijke finale hun bevindingen te presenteren aan jury vol topaccountants

Finale

Op 9 februari strijden 2 teams per categorie (HAVO, VWO en Hoger Onderwijs) tegen elkaar in de landelijke finale in Amsterdam. In de categorie HAVO strijden Lyceum de Grundel en het Dalton College tegen elkaar. Binnen de categorie VWO nemen Zwijsen College en Gomarus Scholengemeenschap het tegen elkaar op. En in de categorie Hoger Onderwijs zullen Hogeschool Windesheim en Rijksuniversiteit Groningen het tegen elkaar opnemen. Welke teams gaan er met de toffe prijzen vandoor?

Wil je de finale graag volgen maar kun je er niet bij zijn? Geen zorgen! De finale wordt ook online uitgezonden. Via de volgende link kom je bij de livestream (wachtwoord 646920). Deze zal starten op 9 februari om 15:00 uur.

NBA Ambassadeur Julia

HET VERLOOP VAN DE CHALLENGE

NBA Impact Challenge kickoff

Kick-off

Gedurende een (online) kick-off met een NBA-ambassadeur uit het werkveld maak je voor de eerste keer kennis met het beroep. Tijdens deze bijeenkomst start je ook met de challenge.

Online dashboard

Online

Via het online dashboard werk je met je groepje verder aan de opdrachten. Accountants uit het werkveld kunnen jullie hier van feedback voorzien om mee aan de slag te gaan.

NBA Impact Challenge finale

Finale

De teams per categorie (HAVO, VWO & Hoger Onderwijs) strijden tegen elkaar in de landelijke finale. De winnaars gaan er met één van de toffe prijzen vandoor.

Deelnemers 2022

Na het succes van afgelopen twee edities organiseren we dit najaar (september - december 2022) weer tientallen kick-offs door het hele land. Al deze deelnemers worden via onze digitale leeromgeving gecoacht door één van onze NBA-ambassadeurs.

2004 DEELNEMERS

657 TEAMS

70 ONDERWIJSINSTELLINGEN

Voorgaande edities

Casus 2020 DJ Nicolas Baker

2020: DJ Nicolas Baker

Samen met zijn manager Annabel van den Bosch wil DJ Nicolas Baker zo snel mogelijk de wereld veroveren. Gedurende het uitbouwen van hun imperium had Nicolas Baker BV hulp nodig van een goede accountant om hen te helpen bij verschillende accountancy vraagstukken.

Lees meer
Casus 2021 FreshorGanic

2021: Fresh or Ganic

De tweeling Nina en Bart van Alphen zijn twee startende ondernemers met een duurzaam schoenenmerk genaamd Fresh or Ganic. Om de wereld met hun bedrijf een stukje beter te maken, konden zij goed hulp gebruiken van een accountant om hen te helpen bij verschillende accountancy vraagstukken.

Lees meer
Judith Lieverse

Judith Lieverse
Senior Communicatieadviseur NBA

Meer weten over de NBA Impact Challenge?

Interesse in een interactieve gastles op uw onderwijsinstelling? Of benieuwd of we iets anders voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan contact op met Judith Lieverse via j.lieverse@nba.nl.

Mail ons