OVER DE NBA IMPACT CHALLENGE

De NBA Impact Challenge is een arbeidsmarktcampagne gericht op bovenbouwleerlingen van havo/vwo en eerste- & tweedejaars studenten (mbo/hbo) in de financieel-economische studierichtingen. Als onderdeel van de NBA campagne “Accountancy, iets voor jou?”, ervaar je tijdens deze accountancy challenge zelf hoe dynamisch het accountantsberoep is.

Gedurende een gastles van 2 uur maak je eerst kennis met één van onze NBA-ambassadeurs en het beroep. Na de introductie ga je aan de slag met een eigentijdse accountancy casus. Hierbij worden vraagstukken en dilemma's voorgelegd waar een accountant regelmatig mee te maken krijgt. Via het online dashboard word je vervolgens door NBA-ambassadeurs gecoacht en beoordeeld. De beste teams worden uitgenodigd om tijdens de landelijke finale hun bevindingen te presenteren aan een jury vol topaccountants.

NBA Ambassadeur Julia

HET VERLOOP VAN DE CHALLENGE

NBA Impact Challenge kickoff

Gastles

Gedurende een gastles met een NBA-ambassadeur uit het werkveld maak je voor de eerste keer kennis met het beroep. Tijdens deze bijeenkomst start je ook met de challenge.

Online dashboard

Online

Via het online dashboard werk je met je groepje verder aan de opdrachten. Accountants uit het werkveld kunnen jullie hier van feedback voorzien om mee aan de slag te gaan.

NBA Impact Challenge finale

Finale

De teams per categorie (HAVO, VWO, MBO en HBO) strijden tegen elkaar in de landelijke finale. De winnaars gaan er met één van de toffe prijzen vandoor.

Deelnemers 2023-2024

Na het succes van afgelopen drie edities organiseerden wij in het najaar van 2023 (september - december) tientallen gastlessen door het hele land. Al deze deelnemers werden via onze digitale leeromgeving gecoacht door één van onze NBA-ambassadeurs.

2289 DEELNEMERS

738 TEAMS

60 ONDERWIJSINSTELLINGEN

Voorgaande edities

Casus 2020 DJ Nicolas Baker

2020:
DJ Nicolas Baker

Samen met zijn manager Annabel van den Bosch wil DJ Nicolas Baker zo snel mogelijk de wereld veroveren. Gedurende het uitbouwen van hun imperium had Nicolas Baker BV hulp nodig van een goede accountant om hen te helpen bij verschillende accountancy vraagstukken.

Lees meer
Casus 2021 FreshorGanic

2021:
Fresh or Ganic

De tweeling Nina en Bart van Alphen zijn twee startende ondernemers met een duurzaam schoenenmerk genaamd Fresh or Ganic. Om de wereld met hun bedrijf een stukje beter te maken, konden zij goed hulp gebruiken van een accountant om hen te helpen bij verschillende accountancy vraagstukken.

Lees meer
Casus 2022 Nossa Barista

2022:
Nossa Barista

De vriendinnen Nadine en Babette hebben hun eigen koffiebar Nossa Barista waar ze de allerlekkerste koffie, van duurzame bonen, schenken. Om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen, konden deze twee startende ondernemers wel een goede accountant gebruiken!

Lees meer
Casus 2023 Sportstudio Inside The Box

2023:
Sportstudio Inside The Box

Het koppel Tess en Mason fuseren hun bedrijven en groeien samen uit tot een exclusieve sportstudio genaamd Sportstudio Inside The Box. Om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen, konden deze twee ondernemers wel een goede accountant gebruiken!

Lees meer
Judith Lieverse

Judith Lieverse
Senior Communicatieadviseur NBA

Meer weten over de NBA Impact Challenge?

Interesse in een interactieve gastles op uw onderwijsinstelling? Of benieuwd of we iets anders voor elkaar kunnen betekenen? Neem dan contact op met Judith Lieverse via j.lieverse@nba.nl.

Mail ons